Hem - Personer - Orter - Kontakt

Betty Sofia Larsson

Farmors farfars syster Elnas barnbarn

Betty gifter sig 1883 den 28 december med Olof och flyttar med honom till Katslösa. Där kommer deras första barn till världen. I Katslösa bor de på ett underligt ställe, nämligen Kyrkogården. Måste varit gården som hade det namnet. Därefter flyttar de till Örsjö där resten av barnen kommer till världen. I mars 1898 flyttar hela familjen till Fosie, där de slår sig ner i ett gathus i Hindby nr 10. De förlorar sonen Bror när han är endast 17 år gammal. Det står antecknat att han dör i convulsion + idiotin. Kan förmodas att han led av epilepsi.

Maken Olof försörjer familjen som målare och i oktober 1900 tar han med sig familjen och flyttar till Malmö. Till att börja med slår de sig ner i kvarter Senius 7 i Malmö St Pauli. De flyttar nästan varje år runt i Malmö. Bl a bor de i kvarter Vesslan i St Petri och kvarter Källan i St Johannes.

En del kvarter flyttas från St Pauli till Västra Skrävlinge. Därmed kommer de att bo även i kvarteret Yrket 4 i Västra Skrävlinge. Dit kommer de i oktober 1927. Här går Betty bort och Olof bor kvar en tid innan han flyttar till Limhamn.
Född onsdagen den 12 oktober 1859 i Snöstorp, Skårby
Död söndagen den 23 november 1930 i kvarter Yrket nr 4, Västra Skrävlinge
Dödsorsak: cancer
Levnadsålder 71 år, 1 månad och 11 dagar