Hem - Personer - Orter - Kontakt

Håkan Andersson

Mormors farmors fars bror

Håkan flyttar till Övraby nr 18 1834, men är åter i familjehemmet Övraby nr 21 via Nedraby 1837. Två år senare flyttar han till Glimminge.

1846 är Håkan tillbaka i Övraby där han tar över gården. Under tiden som han varit borta från hemmet har han gift sig och fått två barn. Hustrun Sissela Andersdotter, född i Listarum, har dessutom med sig ett barn in i äktenskapet. Anna, äldsta dottern, är född i Hannas. Hon går bort som barn, mellan åren 1851 och 1858. Det finns inga dödböcker för de här åren i Övraby.

Yngsta dottern Maria flyttar först till Hovby, men är så hemma Lunnarp där hon har tjänst på lite olika gårdar innan hon kommer tillbaka till hemmet där hon går bort endast 27 år gammal.

Familjen bor först på adressen Lunnarp 10 men flyttar ganska snart till nr 9 där de bor kvar resten av tiden i Kverrestad.

Ett märkligt sammanträffande är att Håkan och hans bror Sven går bort väldigt tidigt. Ändå mer märkligt är att de båda brödernas barn går dock bort före dem. De dör alltså som mycket unga. Hustrun Sissela lever ensam i 9 år på gården och dör i en ålder av 82 år. Hon är alltså 10 år äldre än Håkan, därav den höga åldern.
Född måndagen den 17 maj 1819 i Toarp, Ullstorp
Död lördagen den 1 juni 1872 i Lunnarp 9, Kverrestad
Levnadsålder 53 år och 15 dagar